WEBER barbecue

Gepubliceerd op 26 mei 2020 om 09:44

Barbecue

Nu onze jongste zoon verschillende lekkere maaltijden in de keuken heeft gemaakt, wil hij ook wel leren hoe dat moet met de WEBER barbecue. Kippenpoten lijkt hem wel leuk om mee te beginnen. Nu ziet een puber over het algemeen alleen wat er op zijn bord belandt. Welke voorbereidingen daar aan vooraf gaan, mist hij meestal.
Dus toen mijn man hem een dag van te voren sommeerde om te beginnen met het marineren van de kip, kwam er een diepe zucht. Hij zou op zaterdagavond effe kippenpoten op tafel toveren, daar hoef je toch geen 2 dagen mee bezig te zijn!
Nu heb ik al eerder verteld dat de barbecue de vriendin en passie van mijn man is. Hij is inderdaad 2 dagen bezig met het maken van kippenpoten. Een dag van te voren de marinade maken. Als de poten erin liggen, wordt er regelmatig gehusseld.
Op de dag zelf wordt ongeveer 2 uur voor we gaan eten, het vuur aangestoken. De barbecue moet in orde worden gemaakt. De kip wordt klaargemaakt voor het bakken en de barbecue moet op temperatuur komen. Tijdens het bakken moet de temperatuur goed in de gaten worden gehouden. En de kip moet regelmatig besmeerd worden met de marinade. Als we uiteindelijk aan tafel zitten met de kippenpoten, vindt zoonlief dit toch wel de lekkerste kip allertijden. Maar op dit moment is Marianne niet zijn grote liefde. Die barbecue neemt toch wel veel tijd in beslag en als puber ben je toch meer geïnteresseerd in vrienden en games.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.