Hollandse pot

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 12:54

Kookles.

De kookles van onze jongste is ondertussen bij de gekookte aardappels aan gekomen. We maken vandaag samen aardappelpuree en we koken sperziebonen.
Nu de aardappels en bonen staan te koken, overleggen we wat we straks nog allemaal moeten doen.
Mijn zoon trekt zijn neus op en kijkt om. Hé pap, je staat zweet te druppen op de vloer! De eerste sporttraining sinds maanden heeft hij overleefd en ik stuur hem snel onder de douche. Een halfuur later vertelt hij enthousiast bij een kop koffie over het weerzien van iedereen na lange tijd.
Al snel komt de jongste ons roepen om de voorbereidingen van het koken te vervolgen. De aardappelpuree maken we met kaas. Dat kan straks in een schaal afgebakken worden in de oven.

T-bone.
Mijn man grilt vanavond de T-bone steaks op de barbecue. Van de sperziebonen maken we bundeltjes gebonden met repen geblancheerde prei. Deze worden straks ook op de barbecue gebakken.
Als alles klaar staat gaan we eerst nog even heerlijk van de zon genieten. We fietsen een mooie tocht langs verschillende dorpen in de buurt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.