6. Taart met zalm en asperges
Nodig: 6 plakjes bladerdeeg
2 zakjes geraspte kaas
1 zalm mootje
1 bakje groene asperge tips (100 gr.)
3 eieren
50 ml. Melk
Peper
Vloeibare margarine
Bereiding: Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Kook de asperge tips 3 minuutjes in een beetje water.
Zet de oven (hete lucht) op 180 graden voorverwarmen. Vet de ovenschaal in met de margarine. Snijd de zalm in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de bladerdeeg in de ovenschaal zodat de bodem en opstaande randen bedekt zijn. Strooi op de bodem een half zakje geraspte kaas. Verdeel hierover de plakjes zalm en de asperges. Strooi hierover 1 zakje geraspte kaas. Klop de eieren met de melk en peper los en giet dit over de taart. Bestrooi tot slot met de laatste geraspte kaas. Bak de taart ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, tot de kaas is gesmolten en de eieren zijn gestold.
Variatie: Vervang de zalm door blokjes kabeljauw en neem broccoli roosjes in plaats van asperges.
Reactie plaatsen
Reacties