8. Sushi
Nodig: Sushirijst
Nori vellen
Vinegar
Komkommer
Gerookte zalm
Gerookte kip
Chilisaus
Ketjap
Bereiding: Kook 2 kopjes rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
Meng door de rijst een paar lepels vinegar.
Leg een vel nori met de ruwe kant naar boven op een snijplank. Smeer hier een dunne laag rijst op. Laat een strookje van een halve cm aan het einde vrij. Leg aan het begin een rand gerookte zalm met hierop reepjes komkommer. Rol dit op vanaf de zalm en plak met water het lege randje dicht. Draai de rol in doorzichtige folie en leg in de koelkast weg tot gebruik.
Besmeer het volgende nori vel met rijst. Beleg nu met reepjes gerookte kip vermengd met een beetje chilisaus en reepjes komkommer. Rol ook deze op, verpak in folie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Voor het eten doet je ketjap in een bakje. Snijd de rollen in stukjes van ongeveer een centimeter en leg op een schaal. Geef iedereen stokjes om mee te eten.
Variatie: je kunt de rijst ook vullen met tonijn uit blik of garnalen en stukjes avocado.
Reactie plaatsen
Reacties