Cake bakken

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 14:23

Cake bakken
Als ik na de koffie de keuken in loop is mijn man al druk bezig. De kippendijen staan te marineren in een heerlijk geurende droge rub. Ik snuffel even en vraag wat er allemaal door zit. Dat is het geheim van de kok schat, krijg ik met een lieve glimlach als antwoord. Hij draait zich om en gaat verder met het snijden van de groentevulling. Vandaag maakt hij op zijn WEBER barbecue een kippendijen cake.

Risotto
Ik ga naar mijn kant van het aanrecht en begin alle ingrediënten voor een Risotto met champignons op te zoeken. Als ik alle groente heb gesneden, bak ik alles aan, in een restje verse kruidenolie. In de vriezer heb ik nog wat verse kruiden gevonden die ik samen met het eerste deel van de bouillon aan de rijst en groente toevoeg. Dit kan lekker pruttelen op laag vuur.
Naast mij heeft mijn man het cakeblik ondertussen ook met de laatste laag gevuld en is nu bezig met het dicht vouwen van de spekrepen. De voorbereidingen zijn gedaan, we rommelen nog wat om het huis tot het tijd is om de barbecue aan te gaan steken.
Nu mijn man de cake uit het blik gaat keren en afbakken, kook ik nog even wat roosjes broccoli naturel in een pannetje water. Ondertussen maak ik de risotto af met Parmezaanse kaas en champignons. De maaltijd is compleet en we genieten met z’n allen aan tafel van alle lekkernijen.

Reactie plaatsen

Reacties

Heleen
4 jaar geleden

Leuke blog Irene, ik ben alleen nog aan het zoeken hoe ik jou kan volgen