4. Aardbeientiramisu
Nodig: 1 pak Lange vingers
1 potje verse slagroom (500 ml)
1 schepje suiker
1 bakje mascarpone (500 gr.)
2 bakjes aardbeien.
50 ml aanmaaklimonade aardbei.
25 ml. Limoncello
Bereiding: Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Klop de slagroom met de suiker stijf.
Prak 100 gram aardbeien fijn, roer hier de mascarpone en limonadesiroop door. Meng het mascarpone mengsel met de slagroom.
Beleg de bodem van een schaal strak met Lange vingers. Verdeel hier de Limoncello over.
Smeer hier de helft van het slagroom – mascarpone mengsel over. Leg hier de helft van de aardbeien in plakjes overheen. Bedek met een nieuwe laag Lange vingers, een laag mascarpone mengsel en eindig met een laag aardbeien in plakjes. Dek de schaal af met plastic folie en zet in de koelkast.
Variatie: Voor een alcoholvrije variant vervang je de Limoncello door citroen aanmaaklimonade.
De aardbeien kun je ook vervangen door een mengsel van frambozen, bessen en bramen.
Reactie plaatsen
Reacties