3. Kaastaart
Nodig: 6 plakjes bladerdeeg
3 zakjes geraspte kaas
1 pakje ham blokjes
Peper en nootmuskaat
3 eieren
50 ml melk
Vloeibare margarine
Bereiding: Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een ovenschaal in met de margarine. Zet de oven op 180 graden (hete lucht oven) om voor te verwarmen. Leg de plakjes bladerdeeg in de ovenschaal, zo dat de bodem en opstaande randen bedekt zijn. Verdeel 1 zakje geraspte kaas gelijkmatig over de bodem. Leg hierop alle ham blokjes en bestrooi met peper en nootmuskaat. Verdeel hierover weer een zakje geraspte kaas. Klop de eieren met de melk en giet dit over de taart. Bedek tot slot met het laatste zakje geraspte kaas. Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 35 minuten tot de kaas gesmolten is en de eieren gestold zijn.
Variatie: In plaats van de ham blokjes kun je ook een mix van paprika blokjes, courgette reepjes en preiringetjes gebruiken.
Ook spinazie, gerookte kip blokjes en zongedroogde tomaatjes is een mogelijkheid.
Reactie plaatsen
Reacties